links

 

Links

Nedenfor finder du en links-oversigt, der fører videre til forskellige hjemmesider, som indeholder en lang række dokumenter m.m. om bl.a. Holocaust, Holocaust-benægtelse, benægtelse af andre folkedrab osv.

Oplysning om Holocaust

Folkedrab.dk
Undervisningsside om Holocaust og andre folkedrab, rettet mod elever fra ungdomsuddannelserne og den bredere offentlighed. Produceret af DIIS, Holocaust og folkedrab.

Holocaust-uddannelse.dk
Undervisningsside om Holocaust og andre folkedrab, rettet mod elever fra ungdomsuddannelserne og den bredere offentlighed. Produceret af DIIS, Holocaust og folkedrab.

United States Holocaust Memorial Museums webside
Siden er den største engelsksprogede Holocaust-ressource på internettet og har en enestående samling af dokumenter, fotografier, artikler samt en god og overskuelig gennemgang af Holocaust.
 
USC Shoah Foundation Institute for Visual History and Education
Undervisningsressourcen “Living histories”. Indeholder bl.a. online videooptagelser af syv vidneudsagn fra forskellige overlevende, befriere og redningsmænd, arbejdsspørgsmål, forslag til litteratur mv.

Holocaust Education and Research Team
Uderst omfattende undervisnings- og oplysningsside. Støttet af Yad Vashem og United States Holocaust Memorial Museum.

A Teacher’s Guide to the Holocaust
Webside med materiale om Holocaust henvendt til lærere, der underviser i emnet. Websiden er en af de bedre engelsksprogede Holocaust-ressourcer på internettet. Siden giver bl.a. et overblik over Holocaust og indeholder interaktive redskaber som tidslinjer samt forslag til undervisningsaktiviteter.

Yad Vashem Holocaust Research Centre’s undervisningswebside om Holocaust
Yad Vashem er en israelsk institution med det formål at erindre de seks millioner jøder, der blev ofre for Holocaust, samt mindes de jødiske samfund, organisationer og institutioner, der blev ødelagt under Holocaust. Websiden indeholder blandt andet artikler om Holocaust, forslag til undervisningsaktiviteter, tidslinjer samt ideer til videre læsning.

Learning from History
Omfattende webside om bl.a. nazismen, nazistiske forfølgelser samt Holocaust. Websiden indeholder bl.a. en projektdatabase, forslag til undervisningsaktiviteter og oplysninger om internationalt samarbejde mellem skoler. Websiden er på engelsk.

United States Holocaust Memorial Museums Holocaust-encyklopædi
Materialet indbefatter bl.a. en introduktion til Holocaust og folkedrab, artikler om Holocaust, billed- og videomateriale samt kort over redningsruter i Europa. 

Shoa.de
Nok den bedste tysksprogede Holocaust-ressource, der bl.a. gennemgår Det Tredje Rige, 2. Verdenskrig og efterkrigstiden. Har sin styrke i meget grundige gennemgange af emner under Holocaust. Er skrevet i essay-form af forskellige historikere og forskere.

Holocaust-museet i Budapest
Museet har på denne webside offentliggjort en database med over 3000 vidneudsagn fra ungarske Holocaust-overlevende. Websiden indeholder desuden en række artikler, oversigter og kort over, hvordan Holocaust udfoldede sig i Ungarn og hvilke aktører, der var involveret i deportationen af over 400.000 ungarske jøder til Auschwitz i 1944.

Memorial and Museum Auschwitz-Birkenau
Webside for museum og mindesmærke over nazisternes udryddelseslejr Auschwitz-Birkenau. Stedets historie og geografi gennemgås grundigt.

Memorial-musems.net
Webside med oversigt over mindesmærker og museer med relation til Holocaust. Oversigten indeholder foto af samt links til både mindesmærker og museer.

Oplysning om Holocaust-benægtelse

The Nizkor Project
Uddannelsesressource om Holocaust, hvor der også fokuseres på oplysning om og dokumentation af Holocaust-benægtelse. Overvåger og dokumenterer ekstremistiske websider og mailinglister, nyhedsgrupper og chatrum. 

Holocaust Denial on Trial
Meget udbygget webside. Siden er lavet i et samarbejde mellem Deborah Lipstadt og Emory University – her kan man finde hele sagen mellem David Irving og Lipstadt i udskrift og alle forsvarets dokumenter. I denne sag blev anseelige mængder kildemateriale vurderet, og man kan se det hele. Se også her for retssagens meget lange og udførlige rapporter fra Christopher R. Browning og Robin Jan van Pelt.

The Holocaust History Project
Informationsbank om Holocaust og Holocaust-benægtelse. Sidens stiftere inkluderer bl.a. den danske anti-benægter Mikkel Andersson. Se også her for mere om benægtelse.

Anti-Defamation League
Pro-israelsk anti-antisemitisk organisation, som dokumenterer forskellige former for antisemitisme og racisme, herunder Holocaust-benægtelse.
 
Simon Wiesenthal Center
Centeret er en jødisk menneskerettighedsorganisation, som har til formål at fremme erindringen af Holocaust og kæmpe mod racisme, antisemitisme og folkemord. Organisationen forsøger at skabe opmærksomhed omkring en række emner, herunder Holocaust-benægtelse.
 
Holocaust-info
En dansksproget antirevisionistisk hjemmeside. Bestyret af Mikkel Anderson, en af frontfigurerne inden for bekæmpelse af Holocaustbenægtelse i Danmark. Siden opdateres ikke længere.

Antisemitism and Xenophobia Today
Antisemitism and Xenophobia Today undersøger hate crime, racisme og særligt antisemitismens manifestationer, herunder Holocaust-benægtelse.
 
Documentary Resources on the Nazi Genocide and Its Denial
Dokumentation af Holocaust og Holocaust-benægtelse. Fransk- og engelsksproget.
   
MEMRI (the Middle East Media Research Institute)
Amerikanske MEMRI har siden 1998 overvåget medier og prædikener i Mellemøsten og redegør løbende for politiske, ideologiske, sociologiske udviklinger i Mellemøsten. Siden gør bl.a. opmærksom på forekomster af Holocaustbenægtelse og antisemitisme.

Digischool
Hollandsk (men engelsksproget) uddannelsesside om Holocaust-benægtelse.

Oplysning om det armenske folkedrab

Armenian National Institute
Instituttet beskæftiger sig med forskning, formidling og undervisning om det armenske folkedrab. Websiden indeholder bl.a. kilder, billeder af folkedrabets første faser 1915-16, en opslagsside om Armenien samt FAQ’s om det armenske folkedrab. Inkluderer desuden et detaljeret kort over folkedrabets omfang.

The Armenia Encyclopedia
The Armenia Encyclopedia, Armenian Genocide indeholder grundlæggende information om folkedrabet i Armenien. Siden har mange henvisning til artikler og forslag til litteratur.

Facing History
Undervisningswebside udarbejdet af den amerikanske organisation Facing History. Siden indeholder også undervisningsmateriale til dokumentarfilmen “The Armenian Genocide” (2006).

Zoryan Institute
Webside for det armensk-amerikanske Zoryan Institute, der har til formål at dokumentere, formidle og forske i det armenske folkedrab og det armenske folk i fortid og nutid.

Armenocide
Privat webside, hvor den tyske journalist Wolfgang Gust har offentliggjort dokumenter fra de tyske statslige arkiver relaterende til det armenske folkedrab

Artikeldatabase fra Dansk Armeniermission
Alle artikler er på dansk. Databasen er oprettet af Dansk Armeniermission, hvis formål bl.a. er at skabe opmærksomhed om det armenske folks historie.

Oplysning om folkedrabet i Bosnien

International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia
Websiden indeholder sagerne ved Den Internationale Krigsforbryderdomstol i Haag (ICTY). Samtidig er det muligt at finde andre dokumenter, som vedrører oprettelsen af ICTY og baggrunden for dens oprettelse. På siden kan man finde det fulde anklageskrift mod Slobodan Milosević og forskellige vidneudsagn. Man kan også finde sagen mod Biljana Plavsić samt en rækkevidneudsagn. Hele websiden er på engelsk og kan være lidt svært at overskue.

ICTY’s detention
På denne webside kan man se fotos og et videoklip fra ICTY’s detention. Detentionen huser personer, der er anklagede af ICTY og skal for retten i Haag. Siden er udarbejdet af FN. 

Institute for War and Peace Reporting
Her kan man finde korte, men grundige analyser af sagerne ved ICTY. Siden har et arkiv over alle tidligere bragte artikler. Alle teksterne er på engelsk. 

BBC
På websiden er der en kort gennemgang af den serbiske præsident, Slobodan Milosevićs, vej til magten og rolle i de blodige krige i det tidligere Jugoslavien. BBC’s site indeholder samtidig en kronologisk oversigt over udviklingen i det tidligere Jugoslavien. Websitet er på engelsk, men er forholdsvis let læst.

PBS’s Teacherlines guide til læring om Srebrenica
God interaktiv tidslinie over Srebrenica-massakren. Følger filmen:“Srebrenica: A Cry from the Grave”. Websiden har vidneudsagn, billeder af massakren, baggrund for dokumentarfilmen, artikler om specifikke emner osv. Ligeledes indeholder siden en række undervisningsspørgsmål. Websiden er produceret i forbindelse med filmen, men kan også bruges selvstændigt. Siden er på engelsk, men er forholdsvis overskuelig og let at navigere rundt på.

The Christian Science Monitor
En webside, som har samlet bl.a. David Rohdes artikler. David Rohde var en af de første journalister, som undersøgte Srebrenica-massakren på tæt hold. Han har interviewet en række personer, som har været berørt af massakren på forskellig vis. Artiklerne er på engelsk, men forholdsvise lette at læse.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: